Om mig

Min första kamera var en Viva 126 Instamatic kamera. Jag var kanske 6-7 år, och vi fick alla tre syskon varsin sådan.

Viva 126

Viva 126

Det var en omärkvärdig kamera, men den har etsat sig fast i mitt minne. Bilderna var kvadratiska till formatet, och slutarknappen var kantig på ett sätt som gjorde den lite obekväm. Jag minns till och med ljudet av den.

Jag minns min pappas Canon AE-1 (fortfarande i användning nu och då) och tele-objektivet jag använde då jag fotograferade Hale-Bopp. Jag låg ute i mörkret och ställde upp kameran för att hålla den siktad mot kometen medan jag använde en fjärrutlösar-kabel för att inte rubba kameran med den långa slutartiden.

Familjens första digitala kamera var också en Canon, en Powershot A530, ca. 5 megapixlar. Med den började jag att fotografera mer och mer, den har åkt i golvet ett antal gånger men fungerar ännu.

Canon Powershot A530 - i förgrunden Canon 40D

Canon Powershot A530 – i förgrunden Canon 40D

Efter ett tag ville jag ha något nyare, och köpte en super-zoom pocket, Powershot SX100. Men den blev inte särskilt långvarig i takt med att jag upptäckte begränsningarna och insåg vad det egentligen var ute efter: en systemkamera.

Min första digitala systemkamera blev en Canon 1000D, den billigaste modellen, begagnad dessutom. Men det var min inkörsport. Kort därefter upptäckte jag även Strobist-sidan, vilket skulle förändra min syn på fotografi för evigt. Kanske lite väl dramatiskt, men det var så jag upptäckte ljussättningens värld. Kort därefter köpte jag min första blixt, Nissin Di866, min troligtvis mest använda blixt genom åren. Efter det blev det många till, men det är en annan historia.

Tumax DSS688 och Nissin Di622 mk2

Tumax DSS688 och Nissin Di622 mk2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: