Skrivet av: Jacke | 12/01/2013

Vänta inte!

Vad är det som står mellan dig och bilden du vill ta? Det är någonting vi borde fråga oss själva oftare. Det är en svår fråga, eftersom svaret är annorlunda för varje person. Alltför ofta hamnar vi att tänka för mycket på dessa hinder. ”Om jag bara hade en bättre kamera”, ”med ett nytt objektiv skulle jag få bättre bilder,” ”bara jag hade en egen studio…” Och så vidare.

Problemet med detta tänkande är att det fäster för mycket vikt på utrustningen. Visst, utrustningen är viktig, men mera prylar kommer inte att ge dig bilden du vill ha. För den som inte vet vad hen söker efter kommer aldrig att hitta det…

Börja att tänka redan idag på vilken sorts bild du vill ta, tänk sedan på hur du kan komma närmare den bilden med vad du redan har. Vill du ta långa exponeringar men har bara en pocket-kamera? Testa att lägga ett par solglasögon framför linsen! Vill du ta macro-bilder men har bara standard-objektivet? Testa att lägga det bak-och-fram! (Detta funkar faktist, även om det är vågat.) Vill du ta studio-bilder men har ingen studio? Lägg upp mörka draperier på väggarna, ställ en stol vid ett fönster som vetter mot norr (indirekt ljus), lär dig att kontrollera ljuset som du har.

Tanken är att inte fastna i ”om”-träsket. Vänta inte med att ta bilderna som du vill ta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: